Contact

Thésor
Amersfoortseweg 10E
3705 GJ Zeist
T 088 44 24 200
mail@thesor.nl

Groenfinanciering: aantrekkelijke rente, maar kennis vereist

Woningcorporaties | Geplaatst op donderdag 29 juni 2017.

Naar aanleiding van de Europese aanpak voor klimaatverandering spannen Aedes en de Woonbond zich er voor in dat alle corporatiewoningen in 2020 gemiddeld een energielabel B hebben. Bij veel woningcorporaties ligt momenteel dan ook een aanzienlijke investeringsopgave om deze labelstappen te realiseren.

Mogelijk heeft ook u met dergelijke energetische projectinvesteringen te maken. In dat geval kan het interessant voor u zijn om groenfinanciering te overwegen. Zo hebben wij voor een van onze relaties recentelijk een 10-jaars groenlening aangetrokken waarvan de rente ruim 0,17% lager was dan diens vergelijkbare ‘grijze’ evenknie. Dit levert over de looptijd een nominale rentebesparing op van ruim € 130.000!

Wil u ook profiteren van de voordelen die groenfinanciering biedt? In dat geval is het belangrijk om te weten dat er specifieke contractvoorwaarden van toepassing kunnen zijn: normaliter is de groene rentekorting geen ‘free lunch’. Zodoende is specifieke kennis noodzakelijk voordat u een leningcontract met een groenfonds aangaat.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om te zien wat we voor u kunnen betekenen.